Гібридне авто

Щороку на вулицях з'являється все більше гібридних авто, але багато хто досі не розуміє, як вони працюють і що являють собою.

Гібридний автомобіль має кілька типів джерел механічної енергії.

Поєднання бензинового та електричного двигуна популярне у світі, за винятком деяких моделей, де замість першого стоїть дизельний двигун.

У них активація електромотора та ДВЗ відбувається не ідентично.

Найчастіше гібридів будують на прикладі класичних моделей машин.

У них є свої плюси: гібриди плавно рухаються на невеликій швидкості, економлять паливо (чого не дозволяє чистий ДВЗ), рухаються на електротязі (не на всіх моделях є така можливість).

Не обійшлося без недоліків: вартість гібридів відповідно вище, обслуговування у рази дорожче, сервіс має бути високоякісним.

Переходячи на електромобіль, гібрид виступає проміжним варіантом.

Поки електротяга потребуватиме підстрахування бензиновим (дизельним), то перевага буде розділятися між чистим електромотором і гібридним двигуном.

Повні гібриди мають потужні ДВЗ та самодостатні електроприводи, які по черговим або одночасним способом здійснюють передачу на колеса.

Повноцінна гібридна силова установка відрізняється в ситуаціях, коли хоч кілька кілометрів можна використовувати виключно електропривод.

Тоді зрозуміло, що тягова батарея великої ємності, а в електродвигуні достатньоїпотужності – хороша система охолодження.

Тому без потужного бензинового мотора та якісного електроприводу машина власника може не влаштувати, через що вартість висока.

Один з комфортних гібридів це заряджувальний, такий їздить десятками кілометрів як електрокар.

Після нічного домашнього заряджання акумулятора власнику буде доступна така розкіш, як поїздка з ранку на роботу тільки на електроприводі.

А якщо десь біля роботи буде зарядна станція, то і назад можна використовувати електропривод.

Є типи з великою ємністю батареї, їх від заряджувальної відрізняє більша вартість.

Якщо не вистачає електроприводу для поїздки, можна спокійно перемикатися на ДВС.

В умовах, якщо у вашій місцевості мало зарядних станцій, то доцільніше взяти гібридну машину, ніж постійно турбуватися через зарядку на електромашині.

Про який тип знають лише обрані, так це мікрогібриди, їх електропривід простіше і підключається при обгонах та розгонах, зарядка відбувається при гальмуванні та зупинці.

Тут теж висока ціна, але не через те, що в них встановлений електропривод, загалом у них недешевий клас.

Купувати гібриди можна, але у випадках, коли за такою ж ціною ви не знайдете класне авто з бензиновим (дизельним) мотором або якщо не хочете морочитися із зарядкою акумулятора.



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024