Перевзуємо машину до зими правильно

Кінець жовтня цього року приніс ранні морози, а, отже, і проблеми на дорогах, тому що переважна більшість автолюбителів вирішує проблеми за фактом, ніж попереджати їх заздалегідь.

Насамперед ця проблема стосується шин, не тільки з точки зору підтримки належного рівня експлуатації автомобіля, а й впливу стану шин на безпеку під час їзди.

Роль шин у питаннях підвищення рівня безпеки є винятковою, оскільки вони забезпечують кермовий та гальмівний контакт між машиною та дорогою.

Товщина протектора та оптимальна щільність тиску в шинах є визначальними факторами ефективності їх роботи.

Коли рівень зношування шин підвищується, їх зчеплення з мокрою дорогою та властивості аквапланування втрачають силу, що зумовлює ризик виникнення аварійних ситуацій на дорозі.

Розбалансований тиск у шинах може стати наслідком занесення автомобіля через втрату контролю над дорогою.

Також часті випадки розриву шин.

Перелічені наслідки неправильного поводження з шинами не залежать від зміни пір року та вимагають постійної уваги та контролю господаря автомобіля за належним станом шин.

Однак, як стверджують експерти, коли середньодобова температура опускається нижче за 7 градусів тепла, це є першим сигналом для зміни гуми.

При виборі зимових шин необхідно звертати увагу на властивості гуми, яка при зіткненні зі слизьким покриттям «прилипала» до поверхні.

Тому, при сильних снігопадах або ожеледиці рекомендується вибирати м'якіші зимові шини, але з твердою гумовою сумішшю для забезпечення більш тривалого терміну зношування на асфальтовому покритті в зимовий час.

Також вважається, що найбільш ефективними є зимові шини з асиметричним малюнком протектора.

Вдалого вибору та сонячної зимової погодки!)



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024