Власники дорогих авто частіше потрапляють у ДТП, які потребують страхового ремонту.

Австралійська Національна дорожня та водійська асоціація (NRMA) опублікувала статистику про те, що власники дорогих автомобілів високого класу частіше стикаються з ДТП, після чого необхідно звертатися до страхових компаній, а власники автомобілів вищої цінової категорії звертаються до СК частіше, ніж власників машин нижчих цінових.

категорій.
На першому місці за частотою потрапляння в аварію перебувають власники автомобілів люкс з кузовом седан.

Імовірність потрапити до ДТП, після якого необхідно буде звертатися до страхової компанії, на 29% вища, ніж у інших водіїв, як стверджують представники організації.

Друге місце в цьому рейтингу займають власники позашляховиків преміум-класу: ймовірність потрапити в ДТП для водіїв цих авто зросла на 27%.
Комерційний транспорт опинився на третій позиції, ймовірно, потрапити в подібну ДТП, яка становить 15%.

За інших рівних умов, водіям «пиріжків» та великих вантажівок, пощастило більше, у них менша ймовірність стати учасником таких ДТП: у їхньому випадку шанси потрапити в аварію знижуються на 27% і 37% відповідно.

Також у цьому «антирейтингу» засвітилися і машини громадського транспорту, аварії з якими трапляються на 14% частіше.
Глава дослідницького центру NRMA Robert McDonald каже, що підсумки дослідження здебільшого пов'язані з поведінкою водіїв дорогих машин, а також зі складністю конструкції цих автомобілів.
Власники дорогих авто частіше звертаються до страхової компанії, у зв'язку з крихкістю деяких автозапчастин та лакофарбового покриття.
Згідно з даними NRMA, лідерами серед автомобілів, що найчастіше потрапляють в автокатастрофи, стали в основному авто європейського виробництва, а серед них і такі популярні моделі, як BMW M5 і Mercedes-Benz ML63 AMG.
Звичайно ж, оскільки така машина має високі динамічні характеристики, то її власники захочуть використовувати її можливості на повну.

Ці авто характеризуються якоюсь «зухвалістю» і це може вплинути на поведінку водія на дорозі.



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024