Smart обладнають новим двигуном Dacia

Ця інформація не викликала б такого резонансу, якби румунський виробник не заявив, що обсяг майбутнього мотора становитиме 0,9 літра, а потужність при цьому не прирівнювалася до потужності існуючого двигуна об'ємом 1,6 літра, а саме 90 кінських сил.

Наступне покоління міського малолітражного автомобіля, що має німецьке походження, Smart ForTwo отримає двигун виробництва відділення компанії Renault у Румунії.

Представники Renault Technology Romania та Daimler озвучили цю новину буквально днями, а необхідну угоду обидві сторони вже підписали.

На румунський двигун поставлять турбіну, за допомогою якої вдасться вичавити з 0,9-літрового агрегату 90 кінських сил.

Мотором TCe H4 замінять атмосферні 1,6-літрові двигуни в інших моделях Renault, які мають потужність від 85 (K7M) до 105 (K4M) кінських сил.

Цікавий факт ще полягає в тому, що цей двигун буде новинкою тільки для Smart, румунська Dacia на ринку з малооб'ємним двигуном вже як мінімум півроку, а місцеві тест-драйвери позитивно відгукуються про динаміку Logan із двигуном 0,9 літрів.

Варто також наголосити на тому, що малолітражний мотор на 90 кінських сил зовсім не є базовим, а стоїть на заміні старшого 1,6 літрового мотора.

Що цікаво, то за ціною стартова машина з 1,2-літровим атмосферним двигуном на 1100 євро дешевше, ніж така ж автомобіль з такою ж комплектацією і 3-циліндровим турбодвигуном об'ємом 0,9 літра.

Для українського споживача такі мотори становитимуть великий інтерес, оскільки на авто з робочим об'ємом 0,9 літра не поширюються ніякі спеціальні мита, які сприяли подорожчанню Logan.



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024