Як дізнатись, що у авто скручений пробіг?

Як дізнатися про скручений пробіг автомобіля? Якщо ви купуєте б/у авто, то часте явище, коли окремі умільці та фірми використовують купу способів зі скручування пробігу.

Перевірити можна, але стовідсоткова гарантія від цього не виникає.

Ніколи не нехтуйте перевіркою, тому що шахраї на цьому заробляють.

Електронні прилади піддаються злому, одометр у сучасній машині, який відповідає за фіксацію пройденої відстані зі старту експлуатації, не виняток.

Причому скручують не завжди із-за продажу.

Бортові комп'ютери в автомобілі бувають обов'язковими для перевірки технічного обслуговування, коли досягають ліміту в кілометражі.

Якщо перевірка виходить у невигідну монету для власника автомобіля, то легше підправити дані в одометрі.

На кожній моделі скручують по-різному, іноді змінюють обов'язково знімаючи приладову панель.

Доходить до підключення програматора до розібраних електронних блоків.

А в деяких можна підключити в діагностичний роз'єм комп'ютер не знімаючи нічого, а потім зайнятися відмотуванням цифр (2-3 хвилини).

Буває запарюються і впаюється мікросхема, яка відповідає за скидання кілометражу на добу після натискання кнопки.

Скрутити можна дешево щодо класу авто, тому вигідно скручувати і продавати за підвищеною ціною транспортні засоби, що намотали купу кілометрів.

Просто враховуйте, що у великому місті машина справедливо намотає за рік 20-40 тисяч кілометрів.

Рахуйте по роках і якщо загальна кількість менша, то або ви щасливчик, або вас намагаються обдурити.

У салоні важко помітити проблему, тому що «перекупи» намагаються приховати зовнішні ознаки зношеності, які могли з'явитись за рахунок довгої їзди на автомобілі.

Звертайте увагу на гальмівні диски, якщо їх замінили на нові, а пробіг менше 40 тисяч кілометрів, то авто проїхало явно більше 60-80 тисяч за зношуванням деталі і знову ж таки продавець щось приховує.

Так і дивіться на інші важливі деталі та враховуйте їхній термін придатності.

У сучасних електронних сервісах, де продають авто, вам покажуть дані про реальні показники, не нехтуйте ними та заходьте лише на такі сервіси, не рекомендуємо використовувати сумнівні ресурси, де таких даних немає.

У спеціальному блоці комп'ютера могли залишитися дані, потрібен діагност, який «прочитає» інформацію, що залишилася там, не скупіться на подібні послуги.

Якщо авто дороге, то продавець постарається, щоб заплатити якнайбільше за зачистку всієї інформації, щоб ви ніяк не перевірили і не залишилося жодних сумнівів, що все «ок».

Вигода в тому, що набагато дешевше скрутити, ніж показати реальну ситуацію, зайнятися ремонтом автомобіля або поставити справедливу ціну.



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024