Буксирування авто

Коли ламається авто в дорозі, то багато хто не знає як правильно себе повести у скрутній ситуації.

Якщо не виходить самостійно відремонтувати автомобіль, то швидше за все доведеться добиратися до найближчого автосервісу.

При поломці на проїжджій частині, щоб не було проблем із правилами дорожнього руху та не отримати штрафу, варто виставити аварійний набір у трикутник на відстані 30-50 метрів від авто.

При відмові гальм або рульового управління, краще не ризикувати і просто замовити евакуатор.

В іншому випадку, можна попросити друга під'їхати або небайдужої людини, яка допоможе.

Існує три типи буксирування: гнучке та жорстке зчеплення, або часткове навантаження.

Якщо несправне рульове керування, то завжди застосовується спосіб часткового навантаження, якщо не хочете ризикувати на автоматичній коробці передач, то також рекомендується використовувати цей тип буксирування.

Бажано, щоб ви знали нюанси.

Транспортний засіб, що буксирує, включає ближнє світло фар, а буксироване авто – аварійну сигналізацію. Понад 50 км на годину їздити заборонено, жорстке зчепленнямає бути довжиною не більше 4 метрів, а гнучке 4-6 метрів.

На гнучкому зчепленні повинні бути справні гальмівна система і рульове управління, на жорсткій тільки рульове.

За кермом автомобіля, яке буксують, повинен сидіти водій, за винятком способу часткового навантаження, там водію заборонено перебувати за кермом, тому що салон має бути повністю порожнім.

І завжди пам'ятайте про золоті правила.

У жодному разі не можна кріпити буксирувальний трос до елементів, які не призначені для виконання цієї функції, це не може бути бампер, вузли підвіски та інше.

Трос може потрапити під колесо автомобіля, який буксують, тоді не намагайтеся звільнити трос роблячи більше ривків, машину варто зрушувати вручну, поставтесь до цього з відповідальністю.

Велику роль відіграє натяжка троса при буксируванні, пересуватися не варто з різким гальмуванням та прискоренням, між машинами має бути постійна безпечна відстань. В сучасних авто, коли двигун виходить з ладу, підсилювачі гальм та керма перестають працювати.

Щоб керувати таким автомобілем, доведеться докласти багато зусиль для подальшого руху, підготуйтеся до цього випробування.

Не забувайте, що на автоматичній коробці передач потрібно перемикатися на нейтралку, щоб не зламати свою дорогоцінну коробку під час буксирування.



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024