GPS трекер

Якщо потрібно проконтролювати або відстежити особистий транспорт чи підприємства, GPS-трекери ідеально підійдуть для цього завдання.

Завдяки такому маленькому пристрою можна визначити фактичне розташування будь-якого автомобіля, де він встановлений, в реальному часі, причому точність із супутника становить кілька метрів.

Користуються трекерами часто, тому що використовувати їх просто, через що популярність зростатиме далі.

Трекером часто називають невеликий блок, щоб його можна було добре сховати.

Зазвичай він складається з GPS модуля, центрального мікропроцесора, GSM приймача або модему, антени, сім-карти, акумулятора (не завжди).

Сучасні трекери зазвичай користуються двома основними системами, супутниковим позиціонуванням – GPS та ГЛОНАСС.

Прилад має інформацію про поточне місцезнаходження з супутника, він передає її на телефон або інші мобільні пристрої, до яких його підключили, смсповідомленням.

Для зручності виробниками вводяться онлайн сервіси або мобільні додатки, які завжди будуть під рукою користувача, а отже, і відстежувати машину легше.

Трекер має два режими: маяк і моніторинг.

Якщо працює маяк, то більша частка часу у нього буде в режимі сну.

Активувати можна, якщо власник автомобіля відправить SMS на номер GPS-трекера, вся ця зручність завдяки сім-карті.

Коли команда отримана, трекер надсилає дані про місцезнаходження, можна встановити графік періодичності (1-2 рази на добу, рідше - 1 раз на кілька днів). Зазвичай там можна побачити координати, швидкість руху та іншу інформацію про авто, яку відзначили у налаштуваннях.

Коли сигнал отримано та оброблено, то прилад переходить у сплячий стан.

Витрата енергії маленька, тому маяки можна навіть не підключати до бортової мережі через вбудований акумулятор, якого вистачає на довгий час.

Моніторинг, у свою чергу, потрібен для цілодобового стеження в онлайн режимі.

У такому випадку відкривається більший асортимент параметрів, які контролюватиме трекер.

Найчастіше там присутні мікрофон та датчики руху, які допоможуть зв'язатися диспетчеру та водієві у разі надзвичайної ситуації.

Тут потрібна бортова мережа, оскільки акумулятор самостійно не витягне таку витрату енергії.

Трекери можуть використовувати як компанії, які не хочуть, щоб працівники неправильно експлуатували службовий транспорт, так і водії, які турбуються за ймовірне викрадення та хочуть захиститися.

Переваг багато, головне не купувати надто дешевий трекер, щоб потім не розчаруватися у покупці, оскільки може виникнути багато помилок та неточностей.



Copyright © Інтернет-магазин “Новатон” 2024